Stadstour Speelkleed Rotterdam

WELKOM IN ROTTERDAM

U rijdt Rotterdam binnen. Rotterdam is een havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De gemeente Rotterdam telt 644.618 inwoners. Sla linksaf op het eerste kruispunt. U nadert aan de rechterkant SS Rotterdam en de Euromast (1). De SS Rotterdam uit 1959 is het vijfde schip met die naam, in dienst van de Holland-Amerika Lijn. De Euromast is met 185 meter de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek.

Neem een flauwe bocht naar rechts en sla op het eerste kruispunt rechtsaf. Vervolgens neemt u de eerste afslag rechts. U rijdt over de Erasmusbrug (2). De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam. Na de Erasmusbrug nadert u aan de rechterkant Hotel New York (2). Hotel New York op de Wilhelminapier is gevestigd in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn.

Sla linksaf op de T-splitsing en neem vervolgens de eerste afslag links. Aan de rechterkant ziet u het welbekende Stadion Feijenoord (3), in de volksmond “De Kuip” genoemd. Het is het stadion waar de voetbalclub Feyenoord haar thuiswedstrijden speelt. Rijd verder over de Willemsbrug (3). De Willemsbrug is de een brug over de Nieuwe Maas.

Sla na de brug rechtsaf. Aan de linkerkant ziet u de kubuswoningen en de Blaaktoren (4). Aan het opvallende puntvormige dak ontleent het gebouw zijn bekende bijnaam "Het Potlood". Ook ziet u aan de linkerkant Het Witte Huis (4). Het Witte Huis is een gebouw dat een tijdlang het hoogste kantoorgebouw van Europa is geweest. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement op Rotterdam doorstaan.

Sla op de T-splitsing linksaf. Aan de rechterkant ziet u het Stadshuis van Rotterdam (5). Het stadhuis aan de Rotterdamse Coolsingel is gebouwd tussen 1914 en 1920. Het is samen met het Witte Huis een van de weinige gebouwen in het centrum die het bombardement in 1940 heeft doorstaan.

Rijd na het stadhuis rechtdoor. Aan de linkerkant nadert u de Markthal (6). De Markthal is een overdekte markthal met vele restaurants en marktkramen onder het mooiste pafond van de stad.

Aan de rechterkant ziet u Station Rotterdam Centraal (7). Het station verwerkt gemiddeld dagelijks 170.000 reizigers. Het huidige, moderne stationsgebouw is geopend in 2014.

Neem op de rotonde de tweede afslag (rechtdoor). Aan de linkerkant nadert u het Erasmus MC (8). Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam.

Sla rvervolgens echtsaf op de T-splitsing. Aan de rechterkant nadert u Diergaarde Blijdorp (9). Dit is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Vergeet niet te zwaaien naar Bokito!

Stadstour Speelkleed Rotterdam